SAMSUN / TERME - Ulviye Kır İmam Hatip Ortaokulu

Ulviye Kır İmam Hatip Ortaokulu

Sarayköy Mahhallesi Sarayköy Merkez Cad. Nu1/2 Terme Samsun
Vizyon
Türkiye’ye öncü, dünyaya örnek. Tüm öğrencilerimizi akademik sosyal ve kültürel açılardan önder bireyler olarak yetiştirerek Türkiye’ye öncü, dünyaya örnek bir eğitim kurumu olmak.
Misyon
Okulumuz UKİHO´nun misyonu, öğrencilerimizin açık fikirli, gelişim ve değişimi önceleyen, etik kurallar çerçevesinde topluma örnek ve insanlığa yararlı olan, liderlik vasıflarına sahip ve gerektiğinde risk almayı bilen bireyler olmalarını sağlamaktır. Değerlerimiz: Kalite, Güvenilirlik, Orijinallik, İlgi, sevgi ve saygı, Erdemlilik, Öğrenmeyi öğrenmek, Huzur ve güven ortamı, Bağlılık, İlkelerimiz: -Öğrencilerimizin öğrenmeyi öğrenmesi önceliğimiz. -Şekil ve kalıpçılık değil kişilik geliştirmek hedefimizdir. -Korku ve otorite yerine sevgiye ve demokratik katılıma önem veren bir eğitim anlayışı için çalışırız. -Öğrenciler bütün çalışmalarımızın ortak noktasıdır. -Eğitim programları ve öğretim sistemlerindeki gelişmeleri takip ederiz. Aynı zamanda değişim ihtiyacı ile geçmiş değerlerimiz arasındaki dengeyi de koruruz.
Bilgi Yarışmaları İl Birincisi. Yılın Proje Okulu
Kütüphane Kitap Sayısı :2050
İngilizce-Arapça
Yürüme Mesafesinde
Samsun-Terme İlçesi Yeni Mahhalle Sarayköy Caddesi üzerinde
İlçe Merkezine 700 metre
Güreş, Futbol alanında ulusal başarıları olan bir okuluz.
Bilimsel Etkinlikler
2018-2019 eğitim öğretim yılında TÜBİTAK 4007 projesi gerçelşetirmiş, her yıl 4006 projesi yapabilen bir okuluz.
2021 ERDEM PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ OKUL 2023 SEDA PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ OKUL