SAMSUN / TERME - Ulviye Kır İmam Hatip Ortaokulu

Ara

5,6,7 ve 8. Sınıf öğrencilerimiz için yapılan aylık denemeler sonucunda SÜPER LİG’de yer alan 143 öğrencimizi ‘AYBÜKE ÖĞRETMEN’ filmine ve keyifli zaman geçirmeleri için Gölpark restauranta getirdik. Öğrencilerimiz ve Görevli Öğretmenlerimiz filmin çok etkileyici olduğunu belirttiler. Bu vesileyle Şehit olmuş Öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz

Ara

UKİHO’DA DÜN VE BUGÜN… ARTIK GELENEKSELLEŞMİŞ ÖDÜLLERİMİZ.
GENÇ NİDA KUR’AN-I KERİM’İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASINDA OKULUMUZ KIZ ÖĞRENCİLERİNDEN NİSANUR CANDAN SAMSUN İL 3.’SÜ OLMUŞTUR. KIZIMIZI VE DANIŞMAN ÖĞRETMENİNİ TEBRİK EDİYORUZ.
GENÇ NİDA HAFIZLIK YARIŞMASINDA KIZ ÖĞRENCİLERİMİZDEN HATİCE HATUN ALICI SAMSUN İL 3.’SÜ OLMUŞTUR. KIZIMIZI VE DANIŞMAN ÖĞRETMENLERİNİ TEBRİK EDİYORUZ.

Kas

Öğrencilerimizde bilimsel farkındalığı artırmak ve bilim iletişimini toplumumuzun tümüne yaymak için düzenleyeceğimiz bilim soylesileri kapsamında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Aydın Hocamızı ağırlayacağız.

Kas

Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları kapsamında İmam Hatip Okullları olarak İlçemizdeki şehit ailelerini ziyaret ettik. 7 hafız öğrenci ile yapılan ziyarette Kuranı Kerim okundu. Şehitlerimizin kabri başında dualar edildi.

Kas

İlçe Kaymakamımız Sn.Metin Maytalman,Kaymakam Refiki Sn.İbrahim Cesur, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn.İsmail Rahman Köse,Şube müdürlerimiz İsmet Güner ve Alper Yıldız okulumuzu ziyaret ettiler.Öğrenci ve öğretmenlerle sohbet ettikten sonra okul idaresinden okulun mevcut durumuyla ilgili bilgi alıp sınıfları dolaştılar.Ardından Cumhuriyetimizin 100.Yılı Etkinlikleri Kapsamında gerçekleştirilen Serbest Kürsü Etkinliğine katıldılar.

Kas

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn.İsmail Rahman Köse ve Şube Müdürü Sn.Hakkı Düzgün okulumuzu ziyaret ettiler. Öğretmen ve öğrencilerle yeni eğitim öğretim dönemi hakkında bilgi alışverişinde bulundular. Kendilerine teşekkür ediyoruz.

Eyl

DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜMÜZ YABANCI DİL PROGRAMIYLA ÖĞRENCİLERİMİZE ARACI DİLSİZ EĞİTİM POLİTİKAMIZ ÇERÇEVESİNDE DÖRT DİL BECERİSİNDE (OKUMA, YAZMA, KONUŞMA,DİNLEME) YABANCI DİL EĞİTİMİ VERİLMESİNİ HEDEFLEMİŞTİR. YOĞUNLAŞTIRILMIŞ YABANCI DİL PROGRAMININ DİĞER BİR HEDEFİ İSE; BİR ÜST EĞİTİM KURUMLARINA YÖNLENDİRİLEN ÖĞRENCİLERİMİZİN HAZIRLIK SINIFI EĞİTİMLERİNİ ERKEN YAŞTA TAMAMLAMASIDIR.

PROGRAMIN AYRILMAZ PARÇASI OLAN İZLEME DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI İSE PERİYODİK ARALIKLARLA DEVAM ETMEKTEDİR. BU KAPSAMDA HER YIL EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ İLK HAFTASINDA İMAM HATİP ORTAOKULLARINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ORYANTASYON ÇALIŞMALARI BÜNYESİNDE, ÜLKE GENELİNDE 542 YOĞUNLAŞTIRILMIŞ DİL PROGRAMI UYGULAYAN İMAM HATİP ORTAOKULLARINDAN OLAN OKULUMUZDA, 5. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE İNGİLİZCE HAZIRBULUNUŞLUK DURUMLARINI BELİRLEMEK AMACIYLA SEVİYE TESPİT SINAVLARI YAPILMIŞTIR.

Kas

UKİHO'da Okur -Yazar buluşması. Yine çok keyifli ve verimli bir gün oldu. Yazarımız İrfan Gürkan Çelebi'ye çok teşekkür ediyoruz. Yardımlarından dolayı Gökhan kitap kırtasiyeye de çok teşekkür ediyoruz.

Eyl

BİLİŞİM SINIFIMIZ HAYIRLI OLSUN. KATKILARINDAN VE YARDIMLARINDAN DOLAYI TERME İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE, SAMSUN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE VE YEŞİLIRMAK ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş.(YEDAŞ)'YE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

Haz

DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DESTEKLENEN ERDEM "BİR SÖZ BİR NEFES" PROJEMİZDE MAYIS AYI BOYUNCA YAPTIĞIMIZ ETKİNLİKLERİ BİR VİDEODA BİRLEŞTİRDİK.İYİ SEYİRLER

Haz

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ERDEM "Bir Söz Bir Nefes" projesi kapsamında son yazarımızı da ağırladık. Öğrencilerimiz çok keyif aldı. Yazarımız Selcen Yüksel Arvas'a çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca proje boyunca yardımlarını esirgemeyen, hep yanımızda olan @gokhankitapkirtasiye 'ye de çok teşekkür ediyoruz

May

Konya Gezimiz, Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün Erdem Projesi kazanılan hibe kapsamında yıl boyu kitap okuma, yazar okur buluşmaları ve ney üfleme gibi bir çok faliyeti başarıyla tamamlandı. Bir Söz Bir Nefes projesinin son ayağı olan Konya Gezisizini tamamlayarak okulumuza döndük. İki günlük gezi kapsamında 34 öğrenci ve 12 öğretmenimize ecdadımızın izini sürdük. Gezi esnasında Konya'nın tarihi ve kültürel birikimleri den faydalanmanin yanında davet edildigimiz düğün sayesinde Konya'nın yaşayan kültürünü tanıma fırsatını yakalamış olduk. Bu güzellikleri yaşama fırsatını yakalamamızda, öncelikle Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne, Terme Belediyesine, tatilden.com'a, Konya Gönüller Kur'an Kursuna, Konya İlim Yazma Cemiyetine, proje yürütme kuruluna, geziye katılan öğretmen arkadaşlarıma, bizlere güvenen velilerime canı gönülden Ulviye Kır İmam Hatip Ortaokulu ailesi adına teşekkür ediyorum.